Frissítve: 2019. szeptember 26 -án

I. Szolgáltató adatai, elérhetőségei

1. A vaperina.com online adás-vételi szolgáltatás (továbbiakban: “Szolgáltató“).

2. E-mail cím:

  • info@vaperina.com

3. A szerződés nyelve: Magyar

4. Elektronikus ügyfélszolgálat: 

  • info@vaperina.com

II. A szerződésben szereplő további megnevezések definiálása

1. Weboldal: www.vaperina.com  illetve vaperina.com internetes tartományok alatt elérhető tartalom, csak és kizárólag, a 18. életévüket betöltött személyek számára elérhetők!

2. Látogató: Az a 18. életévét betöltött  személy, aki használja ezt a weboldalt, viszont még nem regisztrált illetve nem adott fel egyetlen hirdetést sem.

3. Felhasználó: Az a 18. életévét betöltött személy, aki nevének, címének (város, település), elektronikus címének (e-mail cím) megadásával, felhasználói fiókot hozott létre.

4. Hirdető: Az a felhasználó, aki feladott legalább egy hirdetést a vaperina.com weboldalon.

A Szolgáltató ezt a Weboldalt kínálja, beleértve az oldalon elérhető összes információt és szolgáltatást, az Ön számára, azaz a Felhasználónak, feltéve, hogy elfogadja az itt megadott kifejezéseket, feltételeket, szabályokat és közleményeket.

A Szabályzatot bármikor, előzetes bejelentés nélkül módosíthatjuk!

A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy ezeket a feltételeket bármikor, előzetes értesítés nélkül frissítse vagy módosítsa. A vaperina.com használatát és az esetleges változtatásokat  követően, Ön beleegyezik abba, hogy a megváltozott feltételeket kövesse. Ezért javasoljuk, hogy tekintse át ezeket a feltételeket mindaddig, amíg ezt a webhelyet használja.

III. A Szolgáltató felelőssége

A Szolgáltató garantálja, hogy a Weboldal és az azon belüli szolgáltatás használatát mindenkinek ingyenesen elérhetővé teszi határozatlan időre.

A Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal, és nem tehető felelőssé a Weboldal eléréséből, használatából, böngészéséből vagy bármilyen letöltött anyagból eredő károkért, illetve vírusokért, amelyek megfertőznék számítógépét, távközlési eszközeit vagy egyéb tulajdonát.

Az oldal tartalmazhat pontatlanságokat, hibákat vagy tipográfiai hibákat. A Szolgáltató nem garantálja, hogy a tartalom folyamatos vagy hibamentes lesz.

IV. Felhasználói fiók készítés (profilalkotás)

A Felhasználó beleegyezik, hogy a fiók készítése során csak és kizárólag valós adatokat szolgáltat.

A regisztráció során szükséges adatok megadása:

Bejelentkezési név: Minimum 6 karakterből alló titkos név. A Bejelentkezési név semmilyen formában nem tartalmazhatja az ( admin, vaperina ) szavakat.

Nyilvános név: Nem lehet azonos a Bejelentkezési névvel és semmilyen formában nem tartalmazhatja az ( admin, vaperina ) szavakat. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az itt megadott név mindenki által látható formában jelenik meg a Weboldalon.

E-mail cím: Csak saját e-mail címmel lehetséges a regisztráció, ugyanis fiók aktiváló e-mailt fogunk rá küldeni. Kizárólag akkor lehetséges a Weboldalon való bejelentkezés, ha a Felhasználó az aktivációs e-mailben lévő gombra kattint. Ez alól kivételt képeznek az Egyszerűsített (közösségi platform) bejelentkezést használók!

Jelszó: Minimum 8 karakterből álló titkos fiók kulcs.

Belépés: A regisztráció során megadott Bejelentkezési névvel és Jelszóval lehetséges.


Profilalkotás

Profilkép:

A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy profilképe nem jeleníthet meg a következő kategóriákba sorolható képeket, grafikákat ( brutalitás, szexualitás, politika, önkényuralmi jelképek, azonosíthatatlan vagy nem működő QR vagy BAR kódot ). Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy ha a fent említett kategóriákba sorolható képek, grafikák bármelyike látható a Felhasználó profilképén, akkor törli azt. Szélsőséges esetben tiltja a Felhasználót is!

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az általa beállított profilkép mindenki által látható formában jelenik meg a Weboldalon.

Teljes név / Cégnév:

A Felhasználó garantálja, hogy a valós nevét vagy cégnevét adja meg.

Telefonszám:

A Felhasználó garantálja, hogy a saját telefonszámát adja meg, helyes formátumban, illetve tudomásul veszi, hogy a megadott telefonszám mindenki által látható formában jelenik meg a Felhasználó profil oldalán.

Messenger:

A Felhasználó garantálja, hogy a saját Facebook Messenger hivatkozását adja meg, illetve tudomásul veszi, hogy a megadott Messenger hivatkozás a bejelentkezett Felhasználók által látható formában jelenik meg a Felhasználó profil oldalán. Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Facebook Messenger platformon történő kapcsolatfelvételnél és kommunikációnál a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal!

Leírás:

A Felhasználó garantálja, hogy a leírásban (bemutatkozás) trágár, sértő szavakat, kifejezéseket nem használ.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az itt megírt leírás (bemutatkozó szöveg) mindenki által látható formában jelenik meg a Felhasználó profil oldalán.

Cím:

A Felhasználó garantálja, hogy a valós címét (város, település, irányítószám) adja meg.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy időnként ellenőrizze a Felhasználó adatainak  hitelességét, illetve, hogy megfelelnek-e a fent említett kritériumoknak. Amennyiben szabálysértést velünk felfedezni töröljük vagy szélsőséges esetben tiltjuk a Felhasználót.


Fiók törlése:

A fiók törlésével a Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Szolgáltató által tárolt összes adatot (fiók adatok, hirdetések, stb.) törli a rendszerből, melyet semmilyen módon nem lehet visszaállítani! Ez alól kivételt képeznek a Weboldalon történt vásárlások melyeket mentünk, további anonimizált statisztikai elemzések céljából.

V. Hirdetésfeladás

Szolgáltató garantálja, hogy a hirdetésfeladás, megújítás díjmentesen vehető igénybe minden Felhasználó számára.

Elfogadható hirdetések:

A Hirdető tudomásul veszi és elfogadja, hogy feltöltött hirdetésében 1 termék és a hozzá tartozó kiegészítők. pl.:( akkumulátor, tok stb. ) feltüntetésére van lehetőség! Mely alól kivetélt képezhetnek a csak egyben eladni kívánt termékek! Ezen felül több azonos készülék feltüntetése is engedélyezett egy hirdetésben!

Nem elfogadható hirdetések:

A Hirdető tudomásul veszi és elfogadja, hogy feltöltött hirdetésében szigorúan TILOS bármely formában alapfolyadékot és annak összetevőit feltüntetni. Azt a hirdetést amely ezt a szabályt megszegi, figyelmeztetés nélkül azonnal elutasítjuk és töröljük!

Hirdetés típusa:

A Felhasználó gondoskodik róla, hogy a hirdetésének megfelelő hirdetési típust választ. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy ha a Felhasználó nem megfelelő hirdetési típust választott, akkor helyesbítse azt, vagy ne engedélyezze a hirdetés megjelenését a Weboldalon.

A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a hirdetés feladása után, nem fogja tudni módosítani a hirdetés típusát.

Hirdetés címe:

A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a hirdetés címének rövid ( minimum 12 – maximum 70 karakterből álló ) lényegre törő, a meghirdetni kívánt terméket vagy szolgáltatást, minden tekintetben megjelölő névnek kell lennie, amely nem tartalmazhat sértő szavakat, kifejezéseket.

Hirdetés leírása:

A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a hirdetés leírása, egy hosszabb ( minimum 30 – maximum 4000 karakterből álló ) bemutató szöveg, melyben a meghirdetni kívánt termék pontos definiálásán túl, a termék állapotára vonatkozó összes szempontot figyelembe véve, meg kell jegyezni az esetleges hibákat, sérüléseket. A hirdetés szövege nem tartalmazhat sértő szavakat, kifejezéseket.

Képek és Videók:

A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a feltöltött fájlok nem jeleníthetnek meg a következő kategóriákba sorolható képeket, grafikákat ( brutalitás, szexualitás, politika, önkényuralmi jelképek, azonosíthatatlan vagy nem működő QR vagy BAR kódot ). Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy ha a fent említett kategóriákba sorolható képek, grafikák bármelyike látható a Felhasználó által feladott hirdetéshez csatolva, akkor nem engedélyezi a hirdetést. Szélsőséges esetben tiltja a Felhasználót is!

A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a feltöltött képek csak és kizárólag a meghirdetett termékről készült saját fotók lehetnek. ( Ez a szabály nem vonatkozik a “Keresek” hirdetési típusra. )

A feltöltött képek egyenkénti mérete nem haladhatja meg az 5MB -t azaz megabájtot és maximum 20db kép feltöltésére van lehetőség.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a fenti kritériumokat több szinten ellenőrizze és amennyiben szabálysértő képek kerülnek feltöltésre, ne engedélyezze a hirdetést.

Hirdetés kategóriája:

A Felhasználó gondoskodik róla, hogy a hirdetésének megfelelő kategóriát választ. A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a nem megfelelő kategória kiválasztásakor a Szolgáltatónak jogában áll módosítani azt és áthelyezni a megfelelő kategóriába.

Hirdetés paraméterei:

A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a paraméterek üresen hagyásával, nagyban csökkenti a szűrő által keresett hirdetések közti megjelenés valószínűségét.

Automatikus kategóriaválasztás:

Amennyiben a Felhasználó az Automatikus kategóriaválasztást választotta, elfogadja és hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató bekategorizálja hirdetését és adott esetben kitöltse a hirdetés paramétereit. A Felhasználó beleegyezik, hogy a Szolgáltató a paramétereket a hirdetés szövegéből és képeiből nyerje ki.

Telefonszám:

A Felhasználó garantálja, hogy a saját telefonszámát adja meg, helyes formátumban, illetve tudomásul veszi, hogy a megadott telefonszám mindenki által látható formában jelenik meg a hirdetés oldalán.

Messenger:

A Hirdető garantálja, hogy a saját Facebook Messenger hivatkozását adja meg, illetve tudomásul veszi, hogy a megadott Messenger hivatkozás a bejelentkezett Felhasználók által látható formában jelenik meg a Hirdető által feltöltött hirdetések oldalán. A Hirdető tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Facebook Messenger platformon történő kapcsolatfelvételnél és kommunikációnál a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal!

Cím:

A Felhasználó garantálja, hogy a meghirdetett termék vagy szolgáltatás valós helyét (város, település, irányítószám) adja meg.

A Felhasználó a hirdetésfeladás oldal alján található “Elolvastam és elfogadom…” kezdetű mező bejelölésével nyilatkozik arról, hogy elolvasta és elfogadja a Szabályzatban és az Adatvédelmi tájékoztatóban leírtakat!

VI. Vásárlások

Béta verzióban nem érhető el!

A Hirdető tudomásul veszi, hogy a Weboldalon tárolt (Vásárlásaim) menüpont alatt található és a Szolgáltató által e-mailben kiküldött vásárlásról szóló igazolás csak és kizárólag tájékoztatási célt szolgál és nem felel meg eredeti számlának. Továbbiakban a Hirdető azt is tudomásul veszi és elfogadja, hogy a valódi elektronikus számlát a Számlázz.hu szolgáltatja a Hirdető PayPal számlájához tartozó e-mail címre.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Fiók törlése után a Hirdető, Weboldalon leadott vásárlásait mentse, további anonimizált statisztikai elemzések céljából.

VII. Üzenetküldés ( chatelés )

A Felhasználók közötti üzenetküldés (chatelés) szabályai:

A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a beszélgetés csak és kizárólag az adott hirdetésről folyhat, illetve annak megvitatásáról, hogy milyen körülmények között és hol bonyolítják le az adás-vételt. A chatelésben nem nézzük jó szemmel a trágár, sértő szavak használatát, ezért kérjük mellőzzék őket. A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy ha a fent említett kritériumok bármelyikét megszegi a Felhasználó, akkor törli a beszélgetést és szélsőséges esetben tiltja a Felhasználót!

A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy az általa törölt beszélgetést a Szolgáltató még 90 napig tárolja, majd törli, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki.

VIII. Üzenetküldés Messengeren keresztül

A Felhasználóknak mostantól lehetőségük van üzenetet küldeni Messengeren keresztül:

Ehhez a Felhasználónak először kérelmeznie kell Messenger fiókja hitelesítését és aktiválását. Ezt a Vaperinás fiókjába belépve teheti meg. A weboldalon 2 helyen lehet kérelmezni a Messenger fiók hozzáadását, módosítását.

  1. A Fiókba belépve a Vezérlőpult oldalon.
  2. A Fiókba belépve a Profil szerkesztése oldalon.

Amennyiben kérelmezed a Messenger fiókod hozzáadását és jóváhagyjuk, úgy a Messenger gomb elérhetővé válik az összes hirdetésednél és a nyilvános profil oldaladon.

A Messenger üzenetküldés funkciót csak bejelentkezett Felhasználók tudják használni.

Amennyiben szeretnéd törölni Messenger fiókod a rendszerből, kérelmezd a Messenger hivatkozásod módosítását, csak úgy mint, mikor hozzáadtad. Azonban, a hivatkozásod helyett azt írd be a mezőbe, hogy (Törlés).

A Messenger hivatkozásod minden esetben maszkoljuk és egy random linket generálunk belőle. Nagyon fontos, hogy soha semmilyen körülmények között nem adjuk ki harmadik félnek.

IX. Értékelések ( vélemények )

Kétféle értékelés létezik: Vásárló és Eladó. Előszőr a Felhasználó küld egy üzenetet a Hirdetőnek. Amint a Hirdető válaszol az üzenetre, lehetőség lesz értékelni őt, mint Eladót és ugyanakkor az Eladónak is lehetősége lesz értékelni a Felhasználót, mint Vásárlót.

A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy az értékelés, beküldés után nem módosítható. Emellett a véleményezettnek is lehetősége van válaszolni a beküldött értékelésre.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a kapott értékelések (vélemények) teljes listája, mindenki által látható formában jelenik meg a Felhasználó profil oldalán.

X. Promóciók

Hogyan lehet promótálni, kiemelni a feladott hirdetést?

A hirdetések promótálásához először Hirdetéseim menüpontra kattintson és a már feladott, kiemelni kívánt hirdetés mellett válassza ki a Promóciók lehetőséget. Majd a felugró ablakból válassza ki a kívánt promóciót.

A jelenleg elérhető promóciók a következők: ⬇️

1. Irány az élre ( Frissíti a hirdetés feladásának dátumát, miközben megőrzi a lejárat dátumát. Hirdetésenként csak egyszer használható. )

2. Reflektorfény ( Tűnj ki a tömegből! A többi hirdetéstől eltérő színnel jeleníti meg hirdetésed. )

3. Klónozás ( A hirdetést a lista elejére helyezi, miközben fenntartja az aktuális pozícióját. A klónozott példányon megjelenít egy szalagot “Kiemelt” felirattal. Mivel több klónozott hirdetés lehet ugyanabban a kategóriában, ezért a hirdetéseket egyenlő arányban, véletlenszerűen jelenítjük meg, tehát mindenki aki ezt a promóciót használja ugyanazt a megjelenést kapja. )

4. Sürgős ( Megjelenít egy szalagot a hirdetéseden “Sürgős" felirattal. Mindemellett a “Sürgős" felirattal rendelkező hirdetésekre külön szűrési lehetőség is van. )

Miután kiválasztotta a promóció típusát és érvényességi idejét, kattintson a Vásárlás gombra, majd válassza ki a PayPal fizetési lehetőség. A vásárlás teljesítése után a promóció aktív lesz.

A Hirdető tudomásul veszi és elfogadja az egyes promóciók tulajdonságát és érvényességi idejét. Beleegyezik abba, hogy a hirdetése lejárata után, az esetlegesen fennmaradó promóciós idő elvész.
Ezért kérjük figyelmesen válassza ki a promóció érvényességi idejét. A hirdetés lejáratának dátumát a Hirdetéseim menüpont alatt találja. A promóció megvásárlása nem garantálja a sikeres adás-vételt, csupán a hirdetés megjelenését befolyásolja!

Sötét mód Világos mód